1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zynga väärtus börsile tulles oleks 10 mld dollarit

Asjaga kursis olevate inimeste sõnul plaanib Facebooki mängude suurim tootja Zynga börsile tulla hinnaga, mis määraks firma väärtuseks kuni 10 miljardit dollarit.

Bloombergiga vestelnud ja anonüümsust palunud isiku sõnul tahab Zynga müüa aktsiaid hinnavahemikus 8-10 dollarit ja koguda aktsiate avaliku esmaemissiooniga umbes 900 miljonit dollarit.

Allika sõnul müüks internetimängude tootja avalikult 10 või isegi vähem kõigist aktsiatest, mis peaksid hindamise saama 15. detsembril.

10 miljardi dollarilise  turuväärtusega jääks firma oluliselt alla firma enda poolt välja käidud 14,05 miljardi dollarilisele väärtusele, mis edastati viimases majandusaasta aruandes.

Lisaks oleks Zynga suuruselt teine USA mängude firma Activision Blizzardi järel, kelle turuväärtus on 14,2 miljardit. Kolmandal kohal on vastavalt eilsele turuhinnale Electronic Arts, kelle turuväärtus on 7,69 miljardit dollarit.

Bloombergi andmete kohaselt oleks 10 miljardi dollariga turule tulev Zynga tagasivaatav kasumi-hinna suhe 9,8, samas kui Activisioni vastav näitaja on umbes 3 ja Electronic Artsil 2.

Zynga pressiesindaja keeldus teemat kommenteerimast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755