13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel hoiatab nõrgukese kasumi eest

Maailma suurim kiibitootja Intel vähendas neljanda kvartali käibeprognoosi umbes miljardi dollari võrra, tuues põhjuseks kõvaketaste puudujäägi.

Ettevõtte sõnul teenitakse neljandas kvartalis 13,7 miljardit dollarit käivet, pluss miinus 300 miljonit, vahendab Bloomberg. Varasem prognoos nägi ette 14,7 miljardit 500 miljoni dollarilise kõikumisega.

Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt, et Inteli käive küündib neljandas kvartalis 14,7 miljardi dollarini.

Kuigi võrreldes kolmanda kvartaliga kasvab personaalarvutite müük, siis Inteli sõnul on kliendid vähem varuosi varumas, sest tootmisvõimsusi on kahandanud kõvaketaste defitsiit. Kiibitootja sõnul jätkuvad Tai viimase 70 aasta suurimast üleujutusest tingitud probleemid ka esimeses kvartalis.

Uudis ei rõõmustanud eile firma aktsionäre, kes müüsid aktsia 4% odavamaks, 24 dollarini. Sel aastal on Inteli aktsia 14% plussis. Rivaali Advanced Micro Devicesi aktsia kukkus 4,3%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755