19. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti pilvelembus lööb marginaali

Microsofti panustamine pilvetehnoloogiale aitab ettevõtet konkurentsis Google’i, Apple’i ja Salesforce.com vastu, kuid lööb ka marginaale, kirjutab Bloomberg.

Ettevõte pilvetehnoloogiatarkvara laseb Microsofti korporatiivkundedel maksta vähem, kasutades tabelarvutust ja ettevõtete veebilehti Microsofti serverites asuva tarkvara abil. Klientidele on väiksemad kulud positiivne uudis, kuid Microsoftile tähendab see, et ettevõtte enda andmekeskuste kulud kasvavad, mis koos muude kulude kasvuga võib tõenäoliselt 2012. majandusaasta kasumiprojektsioonidele alljäämiseni, arvas Goldman Sachsi analüütik Haether Bellini. Wells Fargo analüütiku Jason Maynardi sõnul tähendab see seda, et Microsofti vanad head päevad laiade marginaalidega on läbi 

„Miski ei ole enam nii kõrge, kui vanas mudelis,“ ütles Maynard.

Kasumimarginaal kukkus 2011. aastal 22aasta madalamale tasemele. Brutokasumimarginaal ehk käive miinus tootmiskulud, väheneb 1,6 punkti võrra 76 protsendile, kui võtta aluseks analüütikute ootused.

Sanford C. Bernsteini analüütik Mark Moerdler prognoosis, et pilvetehnoloogia kulud jäävad vahemiku 15-25 protsenti võrreldes veidi enam kui kümne protsendiga standardsete tarkvarapakettide müügiga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755