21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Research in Motioni aktsia leidis ostuhuvi

Research In Motioni (RIM) aktsia hind tõusis eile järelkauplemisel 11 protsenti, kuna Microsoft ja Nokia kaaluvat ühispakkumise tegemist ning Amazon.com kaaluvat BlackBerry tootja ostmist, vahendab Bloomberg.

Microsoft ja Nokia on juba kuid flirtinud ideega, et teha ühispakkumine RIMile.

Enne eilset uudist oli RIMi aktsia hind kukkunud kaheksa aasta madalaimale tasemele. Eelmisel nädalal teatas ettevõte, et uue põlvkonna BlackBerry turuletulek viibib, lisades muret, et ettevõte kaotab turuosa.

„Selle valuatsiooni juures on ta tugev ülevõtmisobjekt,“ ütles Northern Securitiese analüütik Sameet Kanade, kes on aktsiale andnud spekulatiivse ostusoovituse.

RIMi aktsia hind tõusis 13,85 dollarile. RIMi, Amazoni ja Microsofti pressiesindajad keeldusid spekulatsioone kommenteerimast. Samuti ei soostunud Nokia kuulujutte kommenteerima.

RIMi aktsia hinna-kasumi suhe on vaid 2,83.

Microsofti ja Nokia läbirääkimiste staatus ei ole selge, kirjutas Wall Street Journal. Amazon olevat palganud investeerimispanga, et see nõustaks võimaliku RIMi tehingut, kuid Reutersi andmetel ei ole formaalset pakkumist tehtud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755