30. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2012 EMT: kindlasti tuleb 4G-aasta

EMT juht Valdo Kalm ennustab mobiilsideturule senise tugeva konkurentsivõitluse jätku ja peab oluliseks kasvukohaks mobiilset internetti.

"Viimase puhul saab 2012 kindlasti 4G-aastaks," tähendas Kalm. Otsustavaks kujuneb võrgu kiire väljaehitamine ning uute teenuste pakkumine uusi võimalusi avavas võrgus. "Eeskätt pean siin silmas kvaliteetset HD-TV-teenust, mida klient tahab tulevikus tarbida talle sobivalt ekraanilt – telerist, mobiilist, süle- või tahvelarvutist," rääkis Kalm.

Kuna ka meedias suureneb Kalmu sõnul liikuva pildi osatähtsus (ta toob näiteks kas või Äripäeva videolood veebis), muutub meedia jaoks üha olulisemaks kvaliteetse videopildi edastamine reaalajas. "Just seda saame 4Gga pakkuda. Järgmine aasta toob kindlasti põneva arengu," kinnitas Kalm.

"Eesti majanduse puhul loodan, et talitame terve talupojamõistusega ning elame tänu sellele maailmamajanduse mõjud suhteliselt mõistlikult üle," ütles Kalm. "Järsku majanduslangust järgnevaks aastaks ei ennusta. Samas tuleb jätkuvalt suurendada tootlikkust ja investeerida uutesse tehnoloogiatesse."

"Soovin, et rasketel aastatel õpiks erinevad huvigrupid rohkem koostööd tegema, et hakkaksime kogukonnana paremini toimima ning üksteist sagedamini märkama ja aitama," lõpetas Kalm.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755