5. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotopioneer Kodak pankroti äärel

Anonüümsetele allikatele toetudes kirjutab Wall Street Journal, et Eastman Kodak on töötamas pankrotiavalduse kallal, mis võidakse sisse anda juba veebruari alguses, kui firma ei suuda enda digitaalseid patente maha müüa.

131aastane firma, kes kunagi kuulus USA korporatsioonimaailma titaanide hulka, teeb veel viimaseid pingutusi, et müüa ära osa oma patentide portfooliost ja vältida pankrotti, ütles üks allikatest WSJ-le. Kuid firma on alustanud pankrotiks ettevalmistuste tegemist, kui pingutused ei kanna vilja.

Kodaki pressiesindaja ütles, et firma ei kommenteeri turgudel levivaid kuulujutte ega spekulatsioone.

Allikate sõnul võib firma avalduse sisse anda juba jaanuari lõpus või veebruari alguses. Firma töötaks n-ö pankrotikaitse all edasi, mistõttu peetakse praegu pankade läbirääkimisi 1 miljardi dollari suuruse laenu üle, et hoida firmat elus. Sel juhul oleks firma eesmärk müüa ligikaudu 1100 patenti kohtu korraldatud oksjonil.

Pankrot oleks viimane samm selle firma allakäigus, mis kunagi valitses tervet tööstust, meelitades insenere üle kogu USA oma Rochesteri peakorterisse ja mattes raha uurimistesse, mille tulemusel saavutati tuhandeid läbimurdeid.

Olgu siin ära märgitud, et Kodak leiutas 1975. aastal digitaalkaamera, kuid ei osanud kunagi uut tehnoloogiat enda jaoks ära kasutada.

Võimaliku pankroti uudis uputas eile Kodaki aktsiat New Yorgi börsil. Aktsia langes 28%, makstes kõigest 47 senti. Hiilgeajal 30 miljardi dollarilist turuväärtust omanud Kodak on tänaseks aktsia hinna alusel väärt kõigest 126,88 miljonit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755