5. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Murtazin: Nokia nutitelefonid Microsoftile

Tuntud Vene blogija ja mobiiltelefonituru analüütik Eldar Murtazin levitas Twitteris neljapäeval Nokiast kuuma kuulujuttu.

Nokia-kriitikuna tuntud Murtazin ütles, et Microsofti ja Nokia juhtkond kohtub Las Vegases läbirääkimisteks Nokia nutitelefonitegevuse müügist Microsoftile, kirjutas Talouselämä.

"Steve Balmer, Andy Lees and Stephen Elop, Kai Ostamo will meet in Las Vegas to finalize agreement about Nokia smartphone unit. Bye Nokia," ütles Murtazin.

Leping on tema sõnul kavas sõlmida aasta teisel poolel. Lepingut on Murtazini andmetel sõlmimas Microsofti juhid Steve Ballmer ja Andy Lees ning Nokia poolt Stephen Elop ja Kai Öistämö.

See ei ole esimene kord, kui Murtazin on levitanud sellist kuulujuttu, ja sellesse tuleb suhtuda suure ettevaatusega. Nokia on kuulujutud Microsofti ja Nokia ümberkorraldustest sageli järsult ümber lükanud.

Murtazin kirjutas samas, et tehingu kaudu siirduks Microsoftile üks või kaks tehast ning Microsofti telefonides ei kasutataks Nokia brändi. Tema sõnul hakkab ka Nokia tegevjuhi Stephen Elopi roll Nokia juhina otsa saama ning tänavu ettevõtte juhtkond vahetub.

***

Sveitsi pank Credit Suisse tõstis Nokia aktsiasoovituse tasemele "outperform", mis tähendab, et pank usub Nokia aktsia arengu olevat parem turu keskmisest.

Need kaks uudist tõukasid Nokia aktsia täna rallima.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 16:30 0,03% languses ning Nokia aktsia kell 16:16 4,84% tõusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 16:16 seisuga olid:

Tõusjad: Digia +5.56%, Nokia +4.84%, Scanfil +4.21%, Vacon +4.06%, Cramo +3.82%

Langejad: Stonesoft -2.25%, Fortum -2.25%, Stora Enso R -2.37%, Sievi Capital -2.96%, Pohjola Pankki A -3.20%

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755