10. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i uus juht teenib rohkem kui Jobs

Kui Apple'i eksjuht Steve Jobs töötas aastapalgaga 1 dollar, siis Apple'i uus juht Tim Cook saab sama töö eest 900 000 dollarit, lisaks soliidsed aktsiaoptsioonid.

Apple Inc tegevjuht Tim Cook saab 2011. aasta eest kompensatsiooni 378 miljonit dollarit. Sellest 376,2 miljonit aktsiaoptsioonidena, vahendab Bloomberg. Cooki põhipalk oli läinud aastal 900 000 dollarit. 

Apple juhatuse esimees Art Levinson pakkus enda sõnul Cookile aktsiaoptsioone, et olla kindel et Cook ei laseks end ahvatleda teistest tööpakkumistest. Ka Steve Jobsil, kes andis ohjad Cookile enne oma surma oktoobris üle, oli olnud oma sõna öelda.

Cook ei ole ainus Apple'i tegevjuhtidest, kes saab miljonitesse dollaritesse ulatuvaid hüvitisi aktsiaoptsioonide kujul.

Nii sai tarkvara tegevjuht Scott Forstall, riistvara juht Bob Mansfield ja finantsjuht Peter Oppenheimer, turundusjuht Phil Schiller, peajurist Bruce Sewell ja tootmisjuht Jeff Williams igaüks 150 000 piiratud aktsiat, mille nad saavad realiseerida ajavahemikus 2013 kuni 2016. Internetitarkvara juht ja asepresident Eddy Cue sai 100 000 aktsiat, lisaks 100 000 mille sai läinud aastal pärast asepresidendiks edutamist. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755