Euroopa Komisjon loob kogu ELi hõlmava maksekeskkonna

Euroopa Komisjon soovib luua turvalise, läbipaistva ning kogu ELi hõlmava maksekeskkonna, mis aitaks luua tõhusamaid ja turvalisemaid maksevõimalusi.

Täna vastu võetud nn rohelise raamatuga seotud konsultatsiooni käigus analüüsitakse asjaolusid, mis takistab sellise maksetehnoloogia kasutamist.

Raamatus hinnatakse kaardi-, interneti- ja mobiilimaksete praegust olukorda Euroopas ning selle eesmärk on käivitada sidusrühmadega laiaulatuslik konsultatsioon, et kinnitada või täiendada komisjoni analüüsi .

Siseturu ja teenuste voliniku Michel Barnier sõnul on Euroopal võimalus suunata, mida makse tegemine tulevikus võiks tähendada. "Turu praeguse killustatuse juures ei ole aga võimalik esirinnas püsida. Turvalised, tõhusad, konkurentsivõimelised ja innovaatilised e-maksed on olulised tarbijatele, jaekauplustele ja äriühingutele, et saada täit kasu ühtsest turust ning suunata e-kaubanduse kasvu," märkis ta.

"Täna käivituv konsultatsioon vastab täielikult komisjoni ülesandele keskenduda majanduskasvule ja töökohtade loomisele ning jaemaksete valdkonnas juba tehtud edusammude suurendamisele," lisas Barnier.

Euroopa Komisjoni asepresident Joaqu?n Almunia ütles, et ebatõhusad maksesüsteemid ELis suurendavad liigselt tehingukulusid, vähendavad Euroopa majanduse konkurentsivõimet maailmas ning piiravad majanduskasvu võimalusi. "Euroopa tarbijad, kaupmehed ja äriühingud väärivad 21. sajandile omaseid makseteenuseid, mis on läbipaistvad, tagavad lisandväärtuse ja mille puhul kasutatakse parimal moel ära meie tehnoloogialahendusi," kinnitas ta.

Täpsemalt käsitletakse rohelises raamatus olemasolevate ja uute teenusepakkujate pääsu ja sisenemist turule, maksete turvalisust ja andmekaitset, makseteenuste läbipaistvat ja tõhusat hinnapoliitikat, tehnilist standardimist ning teenusepakkujate koostalitusvõimega seotud küsimusi.

Vastuseid rohelisele raamatule oodatakse 11. aprillini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara