16. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liive: Eesti Energia poleks jaksanud internetivõrku investeerida

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive põhjendas Televõrgu müüki Tele2-le muu hulgas sellega, et nad poleks suutnud  telekommunikatsioonivõrku piisavalt palju investeerida.

”Televõrgu äri konkurentsis püsimine eeldab järgmist arendust. Samas tähendab see ka märkimisväärseid investeeringuid. Eesti Energia lähiaastate investeeringute mahte ja prioriteete arvestades ei ole meil võimalik telekommunikatsioonivõrku piisavalt palju ja piisavalt kiireid investeeringuid suunata,” selgitas Liive. ”Tele2 Eestil on valdkonnas pikaajaline edukas kogemus, tahe ja võimalused Televõrgu äri järgmisele tasemele viia," lisas ta.

Tele2 Eesti juhatuse esimehe Mindaugas Ubartase sõnul võimaldab Televõrgu omandamine ettevõttel 2025. aastani kasutada üle-eestilist elektri magistraalliinidel jooksvat fiiberoptilist telekommunikatsioonivõrku, mille teenuseid osteti seni sisse. “Ostuga tagame oma klientidele läbi tehnilise sõltumatuse parimad hinnad ja valmisoleku järjest kasvavaks andmeedastusmahuks,” ütles Ubartas.

Mindaugas Ubartase sõnul loob Televõrgu omandamine ettevõttele uued arengusuunad ning suurendab korporatiivklientidele pakutavate teenuste mahtu ja valikut.

Kõu internetiteenust hakkab Tele2 Eesti osutama alates 1. juulist 2012. Kuni selle ajani kestab üleminekuperiood, mille jooksul ei muutu klientide jaoks teenuses, klienditeeninduses ega arvelduses midagi.

Televõrgu AS asutati 2001. aastal. „Televõrk on nutikast äriideest sündinud edulugu. 2001. aastal otsustasime kõrgepingevõrgu piksekaitsetrossi paigaldamisel panna sinna sisse ka fiiberoptilise kaabli. Sellega tekkis Eestisse uus, alternatiivne magistraalsidevõrk ja kunagisest Eesti Energia sideosakonnast sai edukalt toimiv äri," rääkis Liive. „Hiljem asusime esimesena Eestis pakkuma üle riigi levivat, piiramatu andmemahu ja fikseeritud kuutasuga mobiilset internetti,“ lisas Liive.

Televõrgu käsutuses on 2025. aastani 1600 kilomeetrit fiiberoptilist telekommunikatsioonivõrku ning 135 tugijaama, mis võimaldavad üle Eesti kanda ülikiirelt suuri andme- ning kõneside mahtusid. Läbi allianssi Baltic Optical Network on Televõrk juhtiv andmesideoperaator ka Baltimaades. Televõrk hakkas 2007. aastal pakkuma Eesti esimest mobiilset Kõu internetiteenust, millel on tänaseks ligi 20 000 kasutajat. Televõrgu 2010. aasta käive oli 14,2 miljonit ning puhaskasum on 3,1 miljonit eurot.

Eesti Energia ja Tele2 Eesti sõlmisid täna lepingu Eesti Energia tütarettevõtte Televõrgu AS-i müügiks 25 miljoni euroga. Tehing jõustub pärast konkurentsiameti heakskiitu.

Eesti Energiat nõustasid Televõrgu müügitehingu juures SEB Enskilda ja advokaadibüroo Sorainen.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755