16. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mercedes-Benz läks Che pildiga alt

Saksamaa autotootja Daimler vabandab eelmisel nädalal näidatud Mercedes-Benzi reklaami pärast, milles oli kasutatud Che Guevara kuulsat portreepilti, kus viisnurk tema baretil oli asendatud MB logoga.

Daimler soovis Las Vegases iga-aastasel tarbeelektroonika messil esitleda kurikuulsa Kuuba revolutsionääriga omaenda revolutsioonilist toodet. Vabanduses ütleb firma, et pildi kasutamine oli mõtlematu ja rumal, kuid nad ei tahtnud kedagi solvata.

Paraku tuli vabandus alles pärast seda, kui Kuuba põgenikeorganisatsioonid Floridas sellele kohatule reklaamile tähelepanu pöörasid. Eksiilis elavad kuubalased peavad Ched oma kodumaa ajaloo väga negatiivseks tegelaseks.

Florida osariigi senaator Mario Diaz-Balart lisas, et tegemist oli „külmaverelise tapamasinaga, kes unistas kapitalistide tapmisest aatomipommiga”.

Skandaalne pilt ilmus suurele ekraanile Daimleri juhi Dieter Zetsche esitluse ajal, mida jälgis tuhandeid inimesi. Zetsche kõne teemaks oli revolutsioon automaailmas ning jutu illustreerimiseks ilmus taustale argentiinlasest massimõrvari pilt.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755