18. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome investorid usuvad endiselt Nokiasse

Soome investorid usuvad mobiiltelefonide tootjasse Nokiasse, kuigi ettevõte on suurtes raskustes.

Soomlastele kuulus Nokia aktsiatest detsembri lõpu seisuga 21,1 protsenti, kui mitte arvestada ettevõttele kuuluvaid aktsiaid, kirjutas Helsingin Sanomat.

2010. aasta lõpus oli Soome investorite käes 16,4 protsenti Nokia aktsiatest. Aastaga on soomlaste osalus kasvanud seega ligi 5 protsendipunkti, kuigi ettevõtte aktsia hind kukkus eelmisel aastal üle 50 protsendi.

Nokia suuremate omanike seas on Soome pensionikindlustusfirmad Varma ja Ilmarine. Mõlemad ostsid eelmisel aastal Nokia aktsiaid juurde.

Detsembri lõpus kuulus Ilmarisele umbes 70 miljonit Nokia aktsiat, ettevõtte osalus oli umbes 2 protsenti. Varma ostis mullu 12 miljonit Nokia aktsiat. Kokku 40 miljoni aktsiaga kuulub Varmale 1 protsent Nokiast.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel on Nokia suurim aktsionär Ameerika varahaldusettevõte Capital Research Global Investors, kelle nimel on 5,2 protsenti mobiiltelefonitootja aktsiatest.

Teine suurem osanik on samuti Ameerika varahaldusettevõte, Dodge & Cox, millele kuulub 3,8 protsenti aktsiaportfellist. Norra riikliku pensionifondi osalus on umbes 1,8 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755