20. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Teataja võrguväljaanne täieneb oluliselt

Uuenev Riigi Teataja võrguväljaanne hakkab tänasest alates koondama jõustunud kohtuotsuste otsinguid, kohtuotsuste kokkuvõtteid, olulisemaid õigusuudiseid ning oluline õigusteave muutub Riigi Teataja võrguväljaande  vahendusel tasuta kättesaadavaks, teatas justiitsministeerium

Justiitsminister Kristen Michali sõnul võimaldavad Riigi Teataja uuendused õigusteabele kiiremini ja mugavamalt ligi pääseda ning uuenenud Riigi Teatajasse luuakse jõustunud kohtulahendite ja kohtuistungite toimumise teabe otsing. „Riigi Teatajas  tehakse kättesaadavaks kohtuotsuste kokkuvõtteid ja erinevad õigusuudised ning kevadeks lisandub õigusaktide eelnõude otsing, mille abil saab leida nii menetluses olevate eelnõude kui ka juba vastuvõetud õigusaktide menetluskäiku,“ ütles Michal.

Michali sõnul on muutus õigusteabe kättesaadavuse osas märgatav, kui seni pidi asjast huvitatu otsima kohtulahendeid ühest ja näiteks kohtuistungite toimumise teavet teisest kohast, siis nüüd on kõik see kättesaadav ühelt riigi enimkasutatavalt veebilehelt. „Lisaks saab uuenenud Riigi Teatajast vaadata ka kohtuotsuste lühikokkuvõtteid ning lugeda tulevikus erinevaid õigusuudiseid – selline praktiline lahendus muudab elu mugavamaks õppuritest õigusevaldkonnas töötajateni ja teeb ka mitte õigusvaldkonna asjatundjatele õigusteabe lihtsamalt leitavaks,“ ütles Michal.

Justiitsministeeriumi Riigi Teataja talituse juhataja Jüri Heinla sõnul  hakkab Riigi Teataja ühe olulise osana koondama varasemalt Digesta all tuntud infosüsteemi võimalusi, mida seni oli võimalik juurde pääseda tasu eest. „Riigi Teatajas on kogu õigusteave ja selle tellimine tasuta.  Kasutajad saavad vaadata ning otsida kohtulahendite kokkuvõtteid, sealhulgas Euroopa Inimõiguste kohtu lahendite kohta, kohtu- ja seadusuudiseid ning muid õigusuudiseid. Lisaks on „Minu RT“ kasutajatel võimalus tellida e-postile uute kirjete avaldamisel teavitusi.“ Lisas Heinla.

Riigi Teataja lehele koondatakse kohtulahendite otsingud erinevatelt veebilehekülgedelt, nii et edaspidi on võimalik sealt leida jõustunud maa- ja ringkonnakohtu lahendeid ning eraldi Riigikohtu veebilehel olevaid lahendeid.

Iga seaduse ajakohase tervikteksti juurde lisanduvad ka nimekirjad selle rakendusmäärustest.

Üheks lisanduseks Riigi Teataja lehel on kohtuistungite aegade ja kohtade otsing ning viited Riigikohtu menetlustaotluse läbivaatamise otsingule ja Riigikohtu istungiaegade otsingule.

Riigi Teataja võrguväljaande arendamine jätkub ka tulevikus. Alates 2012. aastast avaldatakse Riigi Teatajas järk-järgult kõikide kohalike omavalitsusüksuste määrused ning 2013. Aastal muutub nende avaldamine kohustuslikuks. Lisaks on kavas tulevikus luua ajakohaste tõlgete otsingud, siduda õigusaktid kohtuotsustega ja palju muud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755