24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank alandas TEO hinnasihti ja soovitust

Täna avalikustatud analüüsis kirjutab Swedbank, et Leedu telekomifirma TEO LT jätkab tõenäoliselt kõrgete dividendide maksmist ja aktsia on atraktiivne. Sellele vaatamata alandas firma hinnasihti ja aktsiasoovitust.

Swedbanki sõnul kukuvad lauatelefonide kõned üle kogu maailma, kaasa arvatud Leedus. Sellele vaatamata usub pank TEO tugev sisenemise televisiooniteenuste turule aitab langust pehmendada ja Leedu teleturu üleüldine digitaliseerimine aitab firmal edu saavutada.

Panga hinnangul on TEO varem näidanud head võimet hoida kulud kontrolli all ning marginaalid kõrged. "Me usume, et ettevõte toodab jätkuvalt kõrgeid dividende ja näeme aktsiat atraktiivselt hinnatuna," kirjutas Swedbanki analüütik Deimante Teresiene.

Kuigi Swedbank alandab 2012. aasta EBITDA marginaali prognoosi, siis 2011. aasta ootusi on suurendatud. TEO jääb jätkuvalt atraktiivseks tugeva neto rahapositsiooni ja dividendi tõttu ning pakub stabiilsust volatiilsel turul.

Swedbank alandas TEO LT hinnasihti 0,67 euroni. Samuti alandati firma aktsiasoovitust "tugev ost" pealt "osta" peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755