25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki aktsiatega kauplemine peatatud

Sotsiaalvõrgustiku Facebook aktsiatega peatatakse kolmeks päevaks kauplemine, sest allikate sõnul on firma ette valmistamas börsile tulekut.

Kuigi ostu- ja müügiordereid saab edastada, siis tehinguid ei viida läbi Facebooki advokaadibüroo Fenwick & West poolt kuni 27. jaanuarini, ütlesid Bloombergile kaks asjaga seotud ja anonüümsust palunud allikat.

Novembris ütles üks allikas, et maailma suurim sotsiaalvõrgustik on plaanimas aktsiate avaliku esmaemissiooniga börsilt koguda umbes 10 miljardit dollarit, mis teeks firma turuväärtuseks üle 100 miljardi dollari.

Tavapäraselt peatavad ettevõtted aktsiatega kauplemise enne IPO prospekti esitamist, et olla kindlad selles, et investorid ei saaks müüa ega osta enne kui kogu info on avalik, ütles PrivCo tegevdirektor Sam Hamadeh.

"Facebook ja ka teised firmad ei taha võimalikke kohtuhagisid endale süüdistusega, et osa inimesi sai info varem kätte ja said selle alusel kaubelda," ütes Hamadeh. "Kõige parem viis ennast kaitsta on keelata kõigil kauplemine."

Allikate sõnul ei tähenda sellenädalane kauplemise peatamine, et prospekt oleks kohe tulekul.

Hamadehi sõnul saab erafirmade aktsiatega prospekti avalikustamise ja IPO vahelisel ajal edasi kaubelda, kuigi firmad suurema tõenäosusega piiravad kauplemist üha rohkem, mida lähemale IPO tuleb.

Facebooki aktsiatega saab kaubelda spetsiaalsetel turgudel nagu SharesPost, kus on erafirmade aktsiad. Viimane tehing Facebooki aktsiatega viidi läbi eile, mil aktsia hinnaks oli 34,50 dollarit, mis teeb firma turuväärtuseks hinnanguliselt 82 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755