Palm: Ericssoni tõttu on tööstustoodang oluliselt langenud

Ericsson Eesti ekspordimahtude alanemine on peamine põhjus, miks oleme alates eelmise aasta septembrikuust täheldanud eduka tööstustoodangu haru ligi 50%-st langust, rääkis Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.

“Ericssoni tulemused on märk sellest, et Euroopa majanduse jahtumine mõjutab laiemalt ettevõtete kapitali mahukamaid investeeringuid sealhulgas võrkude operaatorite poolt,” kommenteeris Palm Ericssoni neljanda kvartali nõrku majandustulemusi.

Palm lisas, et uute tehinguteni jõudmine on tänases määramatus olukorras keerulisem ning võtab rohkem aega.  Ericsson Eesti ekspordimahtude alanemine on tema sõnul peamine põhjus, miks oleme alates eelmise aasta septembrikuust täheldanud eduka tööstustoodangu haru, arvuti- ning elektroonikaseadmete mahu ligi 50%-st langust. Viimastel kuudel on antud harus mahud püsinud aga juba stabiilsed, märkis ökonomist. 

Maailma suurim mobiilsidevõrgu tootja Ericssoni neljanda kvartali kasum tuli kõvasti alla analüütikute ootuste. Ericssoni neljanda kvartali kasum kahanes aastaga 66 protsenti, 1,5 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 4,24 miljardi Rootsi kroonist kasumit. Kasum aktsia kohta vähenes 73 protsenti, 0,36 Rootsi kroonile.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara