31. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon algatas Samsungi suhtes uurimise

Euroopa Komisjoni konkurentsiametnikud on algatanud uurimise, et selgitada välja, kas Samsung Electronics Co pole kuritarvitanud oma monopoolset positsiooni ja piiranud teatud patentide puhul litsentside kättesaadavust teistele mobiiltelefonide ja tahvelarvutite tootjatele, moonutades konkurentsi.

Euroopa Komisjon teatas, et uurib, kas Samsung on rikkunud kohustust väljastada telefonide põhiliste standardsete komponentide patentide kasutamiseks litsentsid „õiglastel, mõistlikel ning mittediskrimineerivatel tingimustel“, vahendas agentuur Bloomberg.

Komisjon reageeris selle peale, et Samsung esitas eelmisel aastal Euroopa kohtutesse mitu kaebust patendiõiguse rikkumise kohta.

Apple ja Samsung on teineteise kohta hagisid esitanud vähemalt kümnes riigis. Juriidilised lahingud on muutunud seda ägedamaks, mida enam tarbijaid nutitelefone ja tahvelarvuteid kasutama on hakanud.

Samsungi taotlus tahvelarvuti Galaxy 10.1 müügikeelu tühistamiseks Saksamaal, mille tingis Apple’i võit vaidluses intellektuaalse omandi üle, lükati täna tagasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755