2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inspektsioon uurib isikuandmete leket

Andmekaitse inspektsioon teatas, et algatas maamaksuvabastuse saajate isikuandmete lekkimise asjas menetluse.

Delfi teatel said eile vähemalt 30 000 maamaksust vabastuse saanud tallinlase andmed interneti kaudu kõikidele huvilistele kättesaadavaks.

"Nüüdseks, kui leke on suletud, ei ole põhjust ettekirjutuseks, kuid isikuid, kelle lohakuse ja hooletuse tõttu leke võimalikuks sai, võib oodata väärteokaristusena rahatrahv kuni 1200 eurot," teatas inspektsioon.

Positiivseks asjaoluks juhtunu juures peab andmekaitse inspektsioon seda, et tundlikku teavet ei lekkinud. Peaasjalikult on tegemist kinnistusraamatu avalike andmetega -  kinnistu omaniku nimi, isikukood, kinnistu aadess ja pindala.

Andmekaitse inspektsioon hoiatab, et lekkinud teabe väärkasutamine võib olla karistatav. Näiteks lekkinud andmetest kliendiandmebaasi koostamine ja seekaudu isikuile reklaami saatmine on ebaseaduslik ja karistatav rahatrahviga kuni 32 000 eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755