Zuckerberg peab maksma 1,5 miljardit maksudeks

Facebooki asutaja ja omanik Mark Zuckerberg peab pärast firma börsileminekut maksma maksudeks 1,5 miljardit dollarit. See summa lennutab Zuckerbergi kõigi aegade suurimate maksumaksjate ridadesse, kirjutab Financial Times.

See summa tuleb maksta, kuna 27-aastane Zuckerberg plaanib teenida aktsiaoptsioonide müügiga 5 miljardit dollarit. Facebook teatas läinud nädalal, et Zuckerberg plaanib müüa osakud veel enne maikuuks plaanitud Facebooki börsileminekut. Sealjuures plaanib ta müüa niipalju osakuid, kui on vaja selleks, et maksta ära tehingust saadud tulule rakenduvad maksud.

Zuckerberg peaks oma osakud maksustama 35protsendilise maksumääraga, ütles ajalehele Financial Times finantsekspert John Barcal. 10 protsenti tuludest peaks Zuckerberg maksma Kalifornia osariigile.

Asjaolu, et Zuckerberg peab müüma aktsiaid, et maksta ära maksusid, asetab Facebooki börsilemineku mitte väga atraktiivsesse valgusesse.
Kalifornia osariik teeb juba plaane, kuidas kasutada Zuckerbergilt laekuvaid maksumiljardeid. Vabariiklastest opositsioon on juba nõudnud, et tuleb tühistada haridussektorisse plaanitud miljonikärped.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a TEST AUTOMATION TEAM LEAD

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara