6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa investeerib tänavu 10-15 miljonit eurot

Ehkki täpsed investeeringud pole veel paigas, lubab Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen, et Elisa investeerib 2012. aastal suurusjärgus 10-15 miljonit eurot.

Põhiliselt läheb see raha olemasolevate ja uute võrkude arendusse. "Kindlasti ehitame veelgi tihedamaks 3G võrgu, sest kliente, kes Elisa mobiilset internetti kasutavad, tuleb üha juurde ning oleme juba alustanud ka 4G võrgu väljaehitamist," rääkis Seppänen.

Sel aastal püüab Elisa kasvada jätkuvalt turust kiiremini ja tugevdada oma turupositsiooni. "Eks palju sõltub sellest, milliseks kujuneb üldine majanduskliima. Kahjuks käibe või kasumi prognoosi me tulenevalt börsireeglitest avalikustada ei saa," kommenteeris Seppänen.

Mis läinud aastat puudutab, saavutas Elisa osade näitajate lõikes seatud eesmärgid, kuid mõne näitaja osas jäädi püstitatud eesmärkidele alla, ütles Seppänen. "Näiteks täitsime edukalt eesmärgi kasvada Eesti telekomiturul turust kiiremini," täpsustas ta.

Seppänen märkis, et nii kõneminuti kui ka mobiilse interneti teenuse hind langes aastatel 2008-2010 väga palju. "2011. aastal hinnalangus jätkus ning arvan, et hinnalanguse trend jätkub ka sel aastal, küll aga aelasemas tempos," ütles ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755