6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT: m-internet kasvas oodatust kiiremini

Mobiilses internetis oli kasv oodatust kiirem ning suurem, muudes valdkondades aga plaanipärane, kommenteeris EMT äsja avaldatud mulluseid majandustulemusi.

Ettevõtte tänavu käive kasvab samuti, kuid kasumlikkus jääb tõenäoliselt mullusega samale tasemele. Suurimaks kasvuvaldkonnaks on kindlasti mobiilne internet. Mobiilses internetis valitseb trend „sama raha eest rohkem või väikese lisaraha eest palju rohkem“, st kasvavad kiirused ja mahud.

EMT lubab tänavuseks eelkõige rändlushindade jätkuvat alanemist. Kuna EMT kuulub Euroopa suuruselt viiendasse telekommunikatsiooniettevõttesse, mis tegutseb 20 riigis, võimaldavad rahvusvahelised läbirääkimised soodsaid hinnalepinguid. Näiteks eelmise aasta lõpus alandas EMT tänu sellele Venemaa rändlushindu kuni 90%.

EMT investeeringud jäävad tänavu 2011. aastaga samasse suurusjärku. Põhilised investeeringud suunatakse 4G võrgu kiiresse väljaehitamisse ja 3,5G/2G võrgu jätkuvasse parendamisse, mis on vajalik nii seoses kasutajate arvu kui ka nende nõudmiste kasvuga.

EMT käive kasvas 2011. aastal eelmise aastaga võrreldes 3% ning ulatus 178 miljoni euroni. Kasv kiirenes aasta teises pooles, ulatudes neljandas kvartalis 6%ni.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755