6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järgmine suur failide vahendaja tegi enesetapu

Internetipiraatluses süüdistatud Megauploadi sulgemisele järgnevas laines lõpetas eile tegevuse üks suuremaid torrentite otsimootoreid BTJunkie.

"Oleme jõudnud lõppu, mu sõbrad. See otsus ei tule lihtsalt, kuid otsustasime vabatahtlikult tegevuse lõpetada. Oleme aastaid võidelnud teie õiguste eest suhtlusele, kuid nüüd on aeg edasi liikuda. See oli elukogemus ja soovime teile parimat," teatasid lehekülje haldajad.

BTJunkie on üks suuremaid arvutist-arvutisse failide jagamiseks mõeldud failide ehk torrentite otsimootoreid.

Uudisteveebi Torrentfreak andmeil tingisid otsuse nii Megauploadi ja teiste sarnaste lehekülgede vastased kohtuvaidlused ning ressursimahukad projektid. Samas ei olnud BTJunkie seotud ega osaline üheski kohtuvaidluses, mis puudutas autoriõiguste rikkumisi.

Samas sattus lehekülg mullu novembris USA võimude kõrgendatud tähelepanu alla. BTJunkie on ka üks lehekülgedest, mida Google nn tsenseerib, kuna selle kaudu võib levida piraatloomingut.

"Loodan väga, et sõda ei ole läbi," kommenteeris lehekülje omanik lootust, et sellistel lehekülgedel on siiski tulevikku.

Lisaks BTJunkie'le lõpetas hiljuti failide jagamise failivahetuskeskkond Filesonic.

FBI sulges 19. jaanuaril maailma ühe suurema failivahetuskeskkonna Megaupload ning süüdistab autoriõiguste rikkumises seitset isikut, nende seas Eesti kodanikku Andrus Nõmme.

MIS ON MIS leida oskab) ning kui kasutaja hakkab seda alla laadima, siis temani jõudnud tükid failist antakse kohe uuesti teistele jagamisele. Selle võttega saavutatakse suurem kiirus võrgus suuremale seltskonnale faili tõmbamisel.

Torrent- väike fail (järelliitega .torrent), mis sisaldab kogu informatsiooni allalaetava faili kohta, milleks torrent loodi. Sisaldab infot faili(de) nimede, suuruste ja allalaadimise asukoha kohta.- torrent toimib P2P failivahetussüsteemil, kus keegi jagab mingi faili välja (genereerides torrenti, mida siis vastav tracker

- torrenteid otsitakse selleks loodud otsimootoritega.Allikas: Wikipedia

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755