7. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Tele2 puhaskasum kasvas 16%

Eesti mobiilsideoperaatori Tele2 Eesti puhaskasum kasvas mullu 16% 18,4 miljoni euroni.

Ettevõtte ärikasum enne kulumit kasvas 2011. aastal 13 protsenti 25,9 miljonini ning kliendibaas 18 500 võrra.

Ettevõtte teatel vähenes Tele2 Eesti käive sidumistasude vähenemise ja kõnehindade langetamise tõttu kaks protsenti 96 miljoni euroni.

Tele2 Eesti juhatuse esimehe Mindaugas Ubartase sõnul vastasid majandustulemused prognoosile – võideti nii uusi kliente kui tõsteti märkimisväärselt efektiivsust, kuid arenguruumi on ja edasi tegutsetakse märksa jõulisemalt. “2011. aastal tegime ettevõttes mitmeid suuri muudatusi, mis alles hakkavad vilja kandma,” ütles Ubartas ja lisas, et mullu suurendati ettevõttele oluliste arenduste mahtu 44 protsendi võrra.

Ubartase sõnul on Tele2 tänavuse arengu üks olulisemaid komponente Eesti Energialt Televõrgu ja selle fiiberoptilise võrgu omandamine, mis võimaldab pakkuda kõige soodsamaid sideteenuseid ning lisaks laiendada äriklientidele pakutavate teenuste mahtu ning valikut. “Kuna võrkude kvaliteet on tänaseks kõigil operaatoritel ühtlane, siis saab edasi kindlasti kõige olulisemaks teemaks sideteenuste hind,” ütles Ubartas ning kinnitas, et Tele2 alandas alles eelmisel nädalal tariife ning teeb endast sõltuva, et pakkuda alati kõige soodsamaid teenuseid.

Mindaugas Ubartase sõnul võib tänavu prognoosida Tele2 vedamisel riigisiseste ja roaming-kõnede keskmiseks hinnalanguseks 12-15 protsenti ning mobiilse interneti megabaidi odavnemist kordades.

Tele2 klientide arv ulatus 2011. aasta lõpus 498 000-ni, mis on 18 500 võrra ehk 4% enam kui aasta varem.

Tele2 osutab Eestis teenuseid 498 000 kliendile. Tele2 kuulub rahvusvahelisse Tele2 gruppi, millel on ülemaailmselt 34 miljonit klienti kokku 11 riigis. Tele2 on 1996. aastast NASDAQ OMX Stockholmi börsi liige.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755