8. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti rahvaloendus Lätist neli korda kulukam

Kui lätlased maksavad rahvaloenduse ja andmete töötlemise eest kokku 7,7 miljonit eurot, siis Eesti statistikaameti planeeritud kulud ulatuvad 18,9 miljoni euroni.

See tähendab, et hinnanguliselt maksab ühe eestlase loendamine ühe lätlase loendamisest pea neli korda rohkem.

Statistikaameti peadirektori Priit Potiseppa hinnangul on Läti ja Eesti kulutusi omavahel keeruline võrrelda. Meile pole teada, millised kulud ning kui pika perioodi jooksul on Läti näitajas arvesse võetud. Eesti saab seni rääkida vaid eelarvest, mitte tegelikest kuludest, rääkis ta. Tema sõnul on praktika näidanud, et tegelikud kulutused osutuvad eelarvesse planeeritutest tavaliselt väiksemaks.

Läti ja Eesti rahvaloenduse kulude võrdlusest saab pikemalt lugeda tänasest Äripäevast. Samuti nendest Eesti firmadest, kes rahvaloenduse pealt Eestis teenivad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755