9. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõuna-Euroopa kahjustas Vodafone'i kvartalit

Maailma suurim telekommunikatsioonifirma Vodafone tegi kolmandas kvartalis oodatust kergelt nõrgema tulemuse, sest tugeva arenevate turgude ja Põhja-Euroopa tulemuse nullisid ära nõrk Hispaania ja Itaalia.

Vodafone säilitas terve aasta väljavaate. Firma teatel oli teenuste orgaaniline kasv 0,9%, samas kui Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasvu 1,1%.

Oodatust kehvem oli ka Euroopa orgaaniline käibekasv, mis kukkus 1,7%. Peamiseks põhjuseks Itaalia, Hispaania ja Kreeka tarbijad, kes tunnetavad halbu aegu ning see vähendas firma kahe suure Põhja-Euroopa turu ehk Suurbritannia ja Saksamaa tulemusi.

Analüütikud ootasid, et Euroopa käive kukub Vodafone'il 1,4%. Seejuures olid eriti nõrgad Hispaania ja Itaalia, kus käive kukkus vastavalt 8,8% ja 4,9%.

"Probleemide üks põhjus on Itaalia," ütles Espirito Santo analüütik Will Draper Reutersile. "Kuigi Hispaania on ka halb, siis numbrid on oodatust veidi paremad. Numbrid jäävad konsensusele kergelt alla, kuid vahepeal on ilmselt Itaalia tarbijakindlus oluliselt kahanenud," lisas analüütik. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755