21. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

China Telecom hakkab müüma iPhone

China Telecom on sõlminud lepingu Apple'iga, et hakata Hiinas müüma iPhone'i nutitelefone – samm, mis aitab tõsta USA ettevõtte müüki turul, kus viimastel kuudel on palju rabeletud.

China Telecom, mille väärtust hinnatakse 46 miljardile dollarile, on Hiina suuruselt kolmas telekomifirma. Ettevõtte teatel hakatakse iPhone 4S nutitelefone müüma 9. märtsil.

Sidefirma kinnitusel aitab iPhone'i müümine neil suurendada pikaajalist jätkusuutlikku kasvu, kuid lähitulevikus võib see vähendada nende kasumlikkust.

"iPhone'i tulek on positiivne China Telecomi liitujate arvule, kuid negatiivne kasumi kasvule esimesel aastal," ütles Macquarie Groupi analüütik Lisa Soh.

Tehinguga suurendab USA tehnoloogiahiid enda kohalolekut Hiinas ajal, mil jätkuvad kohtuvaidlused iPadi nime kasutamisõiguse ning Apple tarnijatetehaste kohalike töötajate töötingimuste ja palga pärast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755