21. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis film kurikuulsatest Foxconni tehastest

Enesetappude ning 35tunniste vahetuste poolest kuulsaks saanud Hiina Foxconn, mis teeb allhanget Apple'ile, lubas tehasega tutvuma telekanali ABC võttegrupi. Filmi esilinastus on täna USAs.

Kuna tegemist oli Apple'i poolt sanktsioneeritud ametliku külaskäiguga, siis ei näinud ajakirjanikud ei plahvatusi, vigastatuid ega surnuid. Nagu ka mitte enesetapukatseid ega laste tööjõu kasutamist. USA ajakirjanik Bill Weir kuulis töötjatelt vaid kurtmist vähese palga, ülerahvastatud magamisruumide ja liiga väikeste duširuumide üle.

Jaanuaris ajalehes New York Times ilmunud artikliseeria sellest, kui halvad on Apple'i ja teiste tehnoloogiakontsernide Hiina tehastes töötingimused, põhjustas protestiaktsioone Apple'i poodides ja üleskutseid nende tooteid boikoteerida.

Foxconn omalt poolt teatas, et tõstab palkasid kuni 25 protsenti. Noored, väljaõppeta töötajad saavad firma andmetel palka 1800 jüaani (217 eurot) kuus, kogenumad töötajad 2200 jüaani (266 eurot).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755