22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa dividendipõrsas alandab makset

Euroopa kõrgeima dividenditootlusega endine telefonimonopol France Telecom alandas dividenditootlust ja taganes lubadusest osta tagasi aktsiaid. Firma eesmärk on rahakuhjaga seljatagust kindlustada.

Firma finantsjuht Gervais Pellissier teatas täna, et 2012. aasta väljamakse tuleb vahemikus 1,21 kuni 1,35 eurot aktsia kohta. Varasem prognoos oli 1,40 eurot, vahendab Bloomberg.

Lisaks ütles Pellissier, et tänavune tegevusrahavoog küündib 8 miljardi euroni, kuigi vastav näitaja möödunud aastal oli 9,3 miljardit eurot.

"Majandus on hullemas seisukorras, kui me eelmine aasta prognoosisime. Lisaks alandati Prantsusmaa krediidireitingut," ütles konverentsikõnet pidanud Pellissier. "Meie arvates on sellises keskkonnas tugev bilanss võtmetähtsusega. Sellest on saanud meie peamine eesmärk," lisas finantsjuht.

Orange'i mobiiltelefonioperaatorit omav France Telecom on Telefonica ja Telekom Austria järel juba kolmas suur telekomfirma, kes teatab dividendide alandamisest.

Homme on oodata Deutsche Telekmi majandustulemusi ning reedel avalikustab enda kvartaalsed majandustulemused Hispaania telekom Telefonica.

"Dividendi alandamine on France Telecomi poolt positiivne samm ning firma on teiste ettevõtetega võrreldes jätkuvalt väga atraktiivne," Ibercaja Gestioni fondijuht Alberto Espelosin. "Deutsche Telekom ja Telefonica võivad teatada täiendavatest dividendikärbetest."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755