Hewlett-Packard teenis kvartaliga 30 miljardit tulu

Hewlett-Packard teenis 31. jaanuaril lõppenud majandusaasta esimeses kvartalis 30 miljardit USA dollarit puhastulu, mis on 7% vähem kui aasta tagasi.

Tulu aktsia kohta (EPS) vähenes 38 protsenti, 0,73 dollarile. Maksujärgseid kulusid mitte arvestades (non-GAAP) langes tulu aktsia kohta 32%, 0,92 dollarile. Esimese kvartali non-GAAP tulemused ei sisalda 19 senti aktsia kohta maksudejärgset kulu, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

HP Ameerika piirkonna tulud vähenesid esimeses kvartalis 9%, 13,2 miljardi dollarini, Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas 4%, 11,7 miljardi dollarini ning Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas 10%, 5,2miljardi dollarini. Valuutakursi muutusega korrigeerides oli tulude langus Ameerikas 8%, Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas 5% ning Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas 12%.

Väljapoolt USAd teenitud tulud moodustasid esimeses kvartalis 66% HP kogutulust. Seejuures vähenesid Brasiiliast, Venemaalt, Indiast ja Hiinast teenitud tulud 13%, moodustades 10% HP kogutuludest.

Teise kvartali tuluks aktsia kohta prognoosib ettevõte 0,68-0,71 dollarit raamatupidamistava järgi ning non-GAAP tuluks 0,88-0,91 dollarit. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset tulu 20 senti aktsia kohta.

HP ootab kogu 2012. aasta tuluks aktsia kohta ligikaudu 3,20 dollarit raamatupidamistava järgi ning vähemalt neli dollarit non-GAAPi järgi. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset tulu 80 senti aktsia kohta, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara