12. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia loobub Indias mobiilmakseteenuse pakkumisest

Nokia sulgeb India finantsteenuste üksuse Nokia Money, kuna keskendutakse rohkem mobiiltelefoniärile ja asukohal põhinevale teenindusele, vahendab Reuters.

„Mobiilsed finantsteenused ei ole Nokia põhitegevus ja seetõttu me lahkume sellest ärist,“ ütles ettevõtte pressiesindaja.

Alles möödud aasta lõpus üle-Indialise teenustevõrgu rajanud Nokia plaanib laiendada seda mitmetele teistele arenevatele turgudele.

Kuigi mobiilsidetööstuses on peetud finantsteenuseid peamiseks ärivõimaluseks, on see seni suureks äriks kujunenud vaid Keenias ja Filipiinidel, kuna regulatsioon on karm ja ning ärimudeli puudumine piirab mujal äriga pihtahakkamist.

Telekommunikatsioonioperaatorid, pangad, krediitkaardifirmad ja tehnoloogiafirmad nagu Nokia on võidelnud oma tükikese pärast potentsiaalselt tulusast ärist.

„Turg on ülerahvastatud ning Nokia roll selles äris on küsitav,“ ütles Strand Consulti mobiilkonsultatsiooniäri juht John Strand.

Ettevõte on sulgenud Elopi ajal enamiku eelmise juhtkonna loodud mobiilsetest teenustest ning on koondanud tuhaneid töökohti, et jätkata võitlust kukkuva turuosa juures.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755