15. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Richard Branson katab Londoni metroo wifiga

Richard Bransoni firma Virgin Media võitis hanke, mis annab talle õiguse katta Londoni metroo traadita interneti võrguga.

Arvuti või nutitelefoniga saab esialgu netti minna piletikassade läheduses, eskalaatoritel ning ooteplatvormidel. Metrootunnelite katmine nõuab suuremaid ettevalmistusi.

Alates tänavu juulist saavad metrooreisijad kasutada wifit tasuta, sügisel ehk pärast olümpiamänge ning paraolümpiat tuleb neil hakata teenuse eest maksma. Ilma tasuta pääseb ligi vaid reisimist puudutavale infole.

Suveks on Virgin Media teatel wifiga kaetud 80 metroojaama, aasta lõpus ulatub traadita netivõrku ühendatud jaamade hulk 120ni. Londoni metrood kasutab iga päev keskmiselt neli miljonit inimest. 

Richard Bransoni firma Virgin Media pakub kaabeltelevisiooni, tavatelefoni ja mobiiliühendust ning internetiteenust. Eelmine aasta oli firma ajaloos esimene, mis lõpetati kasumiga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755