16. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Kaljundi: GrabCAD on jõudnud kõrgklassi

Pea kuus miljonit dollarit investoritelt kaasatud raha on viinud inseneride veebikeskkonna GrabCAD kõrgklassi, ütles internetiettevõtja Jüri Kaljundi.

"See, et GrabCAD on investoritelt kahe aasta jooksul ligi kuus miljonit dollarit kaasanud, on silmapaistev nii Eesti mastaabis kui ka USAs. Kui nad esimese miljoni said, oli see suursündmus, sest need olid tõesti USA tippinvestorid, ja nüüd tuli veel neli miljonit juurde," märkis ta.

5-6 miljoni dollariline finantseerimine USA tasemel näitab tema sõnul kuulumist kõrgema klassi firmade hulka. "USAs tõstavad firmad tihti pool või miljon dollarit ning on pigem erand, kui keegi jõuab 5-6 miljonini. See näitab, et investoreil on väga tugev usk nii tooteideesse, firma võimalikku klientuuri kui ka asutajatesse ja juhtkonda," märkis GrabCADi nõukogusse kuuluv Kaljundi.

"Kui esimene miljon antakse eksperimenteerimiseks, siis GrabCADi puhul on kuus miljonit antud kasvamiseks ja ollakse kindlad, et ettevõte on võimeline kasvama," lisas ta.

"Hakkasin Indrekut ja Hardit (GrabCADi asutajad ja osanikud Indrek Narusk ja Hardi Meybaum – toim) nõustama juba siis, kui neil polnud veel ühtegi investeeringut. See oli 2-3 aastat tagasi ja nad olid suhteliselt algajad ettevõtjad," meenutas Kaljundi.

"Mul oli eelkõige usk neisse kui tublidesse inimestesse, nende ettevõtlikkusse ja särasse silmis. See, kuidas nad asju ära tegid, oli minu jaoks põhiline – mitte isegi toote idee. Nad on lihtsalt head juhid ja ettevõtjad ja ma arvan, et see on ka edu taganud," lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755