18. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell näeb tahvelarvutite turul hulganisti ruumi

Apple'i kolmanda generatsiooni tahvelarvuti iPad tuli sel nädalal USAs müügile, millega kaasnesid taaskord massilised fännide ootejärjekorrad. Kuid Delli kommertsjuhi Steve Felice sõnul on tahvelarvutite turg veel täielikult valla.

Dell kandis globaalse t uru vallutamiseks mõeldud hiljutiseima ürituse ehk Streak tahvelarvuti maha läinud aasta lõpus. Seade kasutas Google'i Android operatsioonisüsteemi.

Nüüd on Dell valmistamas uut rünnakut ette ja lahingupartneriks on valitus Microsofti uus Windows 8 platvorm, mis peaks selle aasta teises pooles turule tulema. Kasutajaliides peaks töötama nii lauaarvutite, tahvelarvutite kui ka nutitelefonide peal.

"Me oleme Windows 8 beta versiooni suutlikkusest väga julgustatud," ütles Felice intervjuus Reutersile, lisades et Dell võib hakata ka Androidid baseeruval tahvelarvuteid taas tootma.

"Meil on tahvelarvutite n-ö teejuhis olemas, mida me ei ole veel avalikustanud. Te kuulete uudiseid aasta teises pooles," lisas mees. "Meie hinnangul ei ole tahvelarvutite turg mingil viisil suletud."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755