19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple võib täna teatada dividendist

Apple, kes peab täna õhtul telefonikonverentsi, et arutada 98 miljardi dollari suuruse rahahunniku üle, võib analüütikute sõnul maksta dividendi.

"Nad peaksid maksma dividendi," ütles Sterne Agee & Leach analüütik Shaw Wu. "Seda on suured aktsionärid oodanud," lisas ta.

Apple'i tegevjuht Tim Cook ütles aasta alguses, et firmal on rohkem raha kui vaja, et ettevõtet juhtida ning juhatus plaanib raha kasutamisel kõiki variante.

Wu kinnitusel pidas Apple'i juhtkond mõned nädalad tagasi kohtumise, et arutada edasisi plaane. Analüütiku hinnangul võib aastane dividend ulatuda 2-3 protsendini aktsia hinnast, mis 16. märtsi seisuga on 11,71-17,57 dollarit. Reedene aktsia sulgemishind oli 585,57 dollarit.

ISI Group analüütik Brian Marshall prognoosib Apple'i aastadividendiks 14,65 dollarit. Morgan Stanley, JPMorgan Chase ning Mizuho Securitiesi analüütikud prognoosivad samuti dividendi.

Täna eelturul on Apple aktsia tõusnud 605,5 dollarini.

Viimati maksis Apple dividendi 15. detsembril 1995. aastal, 12 senti aktsia kohta.  

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755