Soome müüb 1,15 mld euro eest TeliaSonera pabereid

Soome riigile kuuluv Solidium Oy paneb umbes 1,15 miljardi euro eest müüki TeliaSonera väärtpabereid, et rahastada oma investeeringuid kaevandussektoris.

Skandinaavia telekomikontsern, mis on ühtlasi ka Eesti telekomituru liider, müüb kuni 550 miljoni euro eest aktsiaid ja 600 miljoni euro eest tagamata TeliaSonera vahetusvõlakirju. Uudisteagentuur Bloomberg andmeil müüb telekomifirma aktsiaid tõenäoliselt hinnavahemikus 45,1-46,3 Rootsi krooni.

Soome riigi väärtpaberiinvesteeringuid haldav firma suunab investeeringutest vabaneva raha terasetootjasse Outokumppu, kaevandusseadmeid tootvasse firmasse Outotec ja niklit kaevandasse firmasse Talvivaara Mining.
Lisaks soovib Solidium parandada väärtpaberimüügiga oma portfelli likviidsust.

Müügitehinguga kahaneb Soome riigi osalus telekomifirmas 13,7 protsendilt 11%ni. Juhul kui ka vahetusvõlakirjad kunagi aktsiateks konverteeritakse, väheneks Soome osalus TeliaSoneras 9%ni. Lisaks andis Solidium lubaduse, et ta järgneva 90 päeva jooksul rohkem TeliaSonera aktsiaid ei müü.

Rootsi riigile kuulub TeliaSonerast 37,3%.

Eesti riik ja Arengufond müüsid TeliSonerale oma 27% suuruse Eesti Telekomi aktsiapaki maha 2009. aastal. Kokku teeniti aktsiate müügist ja erakorraliselt makstud dividendidest toona 3,75 miljardit krooni (240 miljonit eurot).

Eile sulgus TeliaSonera aktsia Stockholmi börsil 47,47 Rootsi kroonil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara