23. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu Telekom maksab välja pea maksimumdividendi

Leedu telekomifirma TEO LT teeb aktsionäridele ettepaneku maksta dividendiks 0,20 litti (0,058 eurot) aktsia kohta, mis on üksjagu üle analüütikute ootuste.

"Pakutav dividend on 33% üle meie ootuste (0,15 litti aktsia kohta) ja demonstreerib firma tugevat dividendipoliitikat," märgib kiirraportis Swedbanki analüütik Deimante Teresiene. Dividendide maksmise ettepanek ületas ka üksjagu LHV Panga ootusi (0,17 litti).

Pakutav omanikutulu annab telekomifirma dividenditootluseks praeguse aktsia turuhinna pealt (2,220 litti) 9,0%.

Swedbanki analüüsi alusel on pakutav dividenditootlus piisavalt põhjus aktsia ostmiseks, kuid samas ei teinud pank TEO LT aktsia soovitustes muudatusi, säilitades 0,67eurose hinnasihi ja ostusoovituse.

Kokku kavatseb TEO LT maksta dividendideks 155,36 miljonit litti (44,997 miljonit eurot). Kuna see summa küündib peaaegu emafirma jaotama kasumi suuruseni  (2011. aasta lõpus 161 miljonit litti), siis on see seadusest tulenevalt ka praktiliselt maksimaalne dividendimakse suurus.

Dividendide saamiseks peavad investorid ostma Vilniuse börsil noteeritud firma väärtpabereid hiljemalt 9. mail. Eesti investorid peavad arvestama, et dividendidelt peetakse kinni tulumaks 15%, mis tõmbab dividenditootluse (praeguse hinna juures) 7,7%ni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755