11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gigant tuleb Eestisse

Eestisse laieneb Suurbritannia suurima tehnikatoodete jaemüüja Dixons Retail Norras tegutsev tütarfirma Elkjøp. Eestisse tullakse tõenäoliselt ka Soomes tegutseva brändiga Gigantti, kirjutab tänane Äripäev.

Elkjøp Nordic AS tegevjuht Ronny Blomseth tunnistas laienemise kavatsusi, kuid ei kinnitanud veel Eestisse tulekut. "Elkjøp Nordic ei ole teinud veel ühtegi otsust, mis puudutab laienemist Baltimaades. Me kaalume praegu uusi asukohti terves Euroopas, kuid midagi pole veel otsustatud," sõnas Blomseth. Kui aga otsus tehtud, lubas ta sellest lähemalt rääkida.

Elkjøp opereerib erinevate brändidega nii Norras, Soomes, Taanis kui ka ja Rootsis ning on kõikidel turgudel olnud edukas. Äripäevale teadaolevalt on Elkjøp juba Tallinnas endale krundi leidnud, kuid planeerib ka mujal Eestis tegutsema hakata.

Euronicsi ja Plussmiinuse kauplusi opereeriva Sandman Grupi juhatuse liikme Jaan Koppeli sõnul on see plaan olnud õhus 10 aastat. Tegudeni pole suurkonkurent jõudnud ilmselt siinse madala ostujõu tõttu.

"Suhtun uue konkurendi tulekusse positiivselt. Kui asi konkreetseks läheb, siis ma kindlasti rahulikult ei võta," naeris ta. "Ma arvan, et hinnasõjaks ei lähe, hind hakkab nii ehk nii olema sama igal pool. See, kes võidab kliendi peab mingit lisaväärtust veel pakkuma. Kui võrrelda meie ja Soome hindu, siis meie hinnad on odavamad," arutles Koppel.

Elkjøp oli mullu väga edukasDixonsi mulluse aruande põhjal andis Elkjøp Põhjamaades järjekordse tugeva tulemuse kasvatades müüki 8% võrra 2,7 mld euroni. Kasum põhitegevusest kasvas 8% 127 mln euroni.

See oli oluline ülemineku aasta Elkjøpi ärile, kuna saavutas selge turuliidri positsiooni kõikidel turgudel, seisab aastaaruandes. Müügi- ja kasumitulemused olid Norra, Soome, Taani ja Rootsi turgudel tugevad, kusjuures eriti heade kasumitulemustega esinesid Soome ja Taani. Elkjøpil on suurepärane võimalus kõigil neljal turul äri edasi areneda läbi kaupluste uuenduste, Megapoodide avamiste ja online'i.

Kuhu hiiglase poed võivad tulla, loe tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755