12. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia kaotas suurima tiitli Samsungile

Korea Samsung Electronics on analüütikute hinnangul tõusnud maailma suurimaks mobiiltelefonide valmistajaks ja möödunud Soome Nokiast, kes püsis troonil 14 aastat, kirjutavad Kauppalehti ja Helsingin Sanomat.

Androidi platvormiga Galaxy telefonide abil kasvab Samsungi tarnitavate telefonide arv esimeses kvartalis 92 miljonini, prognoosivad uudisteagentuuri Bloomberg küsitletud analüütikud.

Kolmapäeval kasumihoiatuse andnud Nokia teatas, et tarnis esimeses kvartalis kokku 83 miljonit mobiiltelefoni, millest 12 miljonit olid nutitelefonid.

Nokia teatel müüs ta esimeses kvartalis üle 2 miljoni Microsoftin Windows Phone’i operatsioonisüsteemil põhineva Lumia nutitelefoni, keskmise hinnaga 220 eurot.

„Samsung möödub kiiresti Nokiast. Nokia kaotab jätkuvalt oma positsiooni, kuna tal ei ole konkurentsivõimelist nutitelefoni,“ märkis NH Investment & Securitiesi analüütik Lee Sun Tae.

Analüütikud prognoosivad, et Samsung tarnib tänavu 380 miljonit telefoni, samas kui mullu tarniti rekordilised 300 miljonit telefoni.

Nokia aktsia on Helsingi börsil täna langenud. Eile antud kasumihoiatuse mõjul oli aktsia hind kella 12.30ks kukkunud üle 7 protsendi, 3,02 eurole. Eile odavnes Nokia aktsia 14 protsenti.

Analüütikud peavad Nokia väljavaateid väga süngeks ja paranemist ei ole oodata enne sügist – kui isegi siis.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755