Eesti ja Jaapan tihendavad küberkoostööd

Kuna seni on kontaktid Eesti ja Jaapani küberspetsialistide vahel olnud napid, otsustasid kahe riigi kaitseministeeriumide esindajad tihendada kaitsealaseid konsultatsioonide.

Jaapanit külastav kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran kohtus Tokyos Jaapani kaitseministeeriumi aseministri Hironori Kanazawaga ja teiste kõrgete ametiisikutega välis- ja kaitseministeeriumist. Tegemist oli Eesti kaitseministeeriumi esimese kõrgetasemelise visiidiga Jaapani kolleegide juurde.

Kohtumistel arutati koostööd küberkaitsevaldkonnas ja Afganistani tulevikuga seotud küsimusi ning lepiti kaitsealaste konsultatsioonide tihendamises, teatas kaitseministeerium. Samuti otsustati kohtumisel süvendada küberkaitse-alast koostööd ning Eesti kutsus Jaapanit panustama Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskuse töösse ja osalema küberkaitseõppustel.

Kantsler Marrani sõnul on Jaapan üks NATO kaheksast globaalsest partnerist, kellel on kaalukas roll nii oma regioonis kui maailmas laiemalt. „Eesti ja Jaapani küberkaitsega tegelevate ametkondade ülesehitus on väga sarnane, kuid seni on kontaktid Eesti ja Jaapani küberspetsialistide vahel olnud napid. Arutasime ka küberkaitse poliitilisi ja õiguslikke aspekte erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides,“ sõnas Marran.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara