18. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i esimese töötaja idufirma sai investoreilt miljoni

Skype'i esimese töötaja Taavet Hinrikuse idufirma TransferWise, mis aitab teha erinevate riikide vahel rahaülekandeid, sai investoritelt miljon eurot.

2011. aasta jaanuaris lõid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann Londonis idufirma TransferWise, mis võimaldab inimestel ja ettevõtetel liigutada kiirelt ja soodsalt raha erinevate riikide ja valuutade vahel. TransferWise töötab kui vahendaja, mille abiga saavad inimesed luua endale kasutajakonto ning teha selle kaudu rahaülekandeid.

"TransferWise'ga ei lahku nael kunagi Londonist ja pankade suured vahendustasud jäävad ära. Äri on täiesti seaduslik," vahendab Hinrikust businessinsider.com.

Täna teatas idufirma, et sai 1,3 miljoni dollari (1 miljon eurot) suuruse finantseeringu IA Venture poolt, milles osalevad ka Index Venure, Pay-Pali kaasasutaja Max Levchin ja teised riskiinvestorid.

Hetkel saab TransferWise'i kaudu ülekandeid teha vaid mõnes valuutas. Kui ettevõtmine osutub edukaks, laieneb see ka teistele valuutadele.

Hinrikus, kes oli Skype'i esimene töötaja, loodab, et TransferWise saab rahaülekannete Skype'iks.

TransferWise kasutab partnervõrgu (P2P) ärimudelit, mis võimaldab kasutajatel teha rahaülekandeid hetkehinnaga, küsides teenuse eest koondtasu £1 ülekande eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755