Tele2 aktsia -5%

Rootsi suuruselt teine mobiilsideoperaatori Tele2 esimese kvartali tulemus valmistas analüütikutele pettumuse. Ühtlasi andis ettevõte kogu aasta kasumihoiatuse. Aktsia reageeris tulemustele viieprotsendise kukkumisega.

Aktsia maksis börsi avanedes 124,40 Rootsi krooni.

Puhaskasum kahanes aastaga 28 protsenti, 869 mln Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 1,09 miljardi kroonist puhaskasumit. Käive kasvas üheksa protsenti, 10,5 miljardi kroonini, mis vastas analüütikute ootustele.

Rootsis kärpisid kasumit marketingikulud, kuna konkurents tihenes, vahendab Bloomberg.

Ettevõte andis ka kogu aasta kasumihoiatuse. EBITDA marginaaliootust kärbiti kolme protsendipunkti võrra vahemikku 30-32 protsenti. Rootsi kogu aasta mobiilsidetulu kasvuootust tõsteti kolme kuni viie protsendini.

"Rootsis on tunda üleminekut kõnedelt andmeside suunas," ütles Tele2 juhatuse esimees Mats Granryd. "Peame viima ellu strateegiat kaitstes oma hinna ja väärtuspositsiooni. See toob kaasa kulusid, millega me peame tulevatel kvartalitel tegelema," märkis ta.

Tele2 suurimal turul Venemaal kasvas klientide arv 20,9 miljoni kundeni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara