19. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 eksjuhi vastuoluline investeering

Tele2 Eesti eksjuht Toomas Tiivel ostis pärast ametist lahkumist viiendiku reklaamiagentuurist, mis pakkus aastaid teenust Tele2-le. Uus juht lõpetas koostöö agentuuriga.

Tiivel omandas mullu sügisel ehk ligi pool aastat pärast ametist lahkumist osaluse Tele2-ga 15 aastat koostööd teinud reklaamiagentuuris DDB Eesti. Tele2 Eesti praegune juht leedulane Mindaugas Ubartas peab sellist tehingut ebaeetiliseks ning Tele2 on segastel põhjustel koguni lõpetanud lepingu DDB-ga.

Huvide konflikt, mida näeb Tiiveli käitumises tema mantlipärija Tele2 juhi kohal Mindaugas Ubartas, seisneb selles, et tippjuht ei peaks ilmuma pärast ametist lahkumist omanikuks endise tööandja teenusepakkuja juurde. "Minu jaoks pole endise juhi investeering tema juhitud firmale teenuseid müünud firmasse eetiline, ükskõik millise nurga alt seda vaadata," märkis Ubartas.

DDB Eestiga lepingu lõpetamise põhjuste osas jäi Ubartas üldsõnaliseks ja tõi välja soovi olla Eesti turul reklaamijana veelgi agressiivsem ja eristuvam, milleks vajatakse uut hingamist. "Et pakkuda parimat teenusehinda, peame ka oma tegevuses olema maksimaalselt efektiivsed," viitas Ubartas ka kulude poolele.

Tiivel arvas, et koostöö lõpetamises võis rolli mängida tema osalus DDB Eestis, kuigi ta jäi eriarvamusele Ubartasega, kes tema tehingut taunis. "Olen nõus, et palgatöötajana on turundusteenuse ostmine iseendaga seotud ettevõttelt ebaeetiline. Samas, kui ma otsustan pool aastat pärast palgatöölt lahkumist proovida kätt ettevõtluses, siis ma ei näe vahet, kas mul on varasem kokkupuude selle ettevõttega või mitte. Reklaamiagentuure, millega mul igasugune varasem kokkupuude puudub, Eestis väga palju ei ole," rääkis Tiivel.

Äripäev selgitas antud lugu tehes välja, et Tiivel ei lahkunud Tele2 juhi kohalt möödunud kevadel omal soovil ja isiklikel põhjustel, nagu ta seni on avalikult öelnud. Põhjus peitus hoopis omanike rahulolematuses ning konfliktis Tiiveli ja Tele2 Kesk-Euroopa ja Euraasia juhi Niklas Sonkini vahel. Varem avalikult mainimata jäetud lahkarvamusi tunnistasid nüüd nii Tiivel kui ka Tele2. "Kui kaks inimest omavahel ei klapi, siis peab üks lahkuma. Seega võib öelda, et mu lahkumine oli sundkäik," nentis Tiivel. Tele2 Eesti praegune juht Ubartas ütles, et Tiiveli lahkumine oli seotud aktsionäride ootustega ettevõtte juhtimisele ja tulemustele.

Loe Toomas Tiiveli investeeringutest ettevõtlusse lähemalt tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755