20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia vahetab müügijuhi välja

Nokia teatas, et juunis lahkub firmast müügijuht Colin Giles. Tema koha võtab üle praegune turgude üksuse juht Niklas Savander, vahendas Reuters.

Analüütikute sõnul on Nokia tegevjuhil Stephen Elopil aega selle aasta lõpuni, et parandada Lumia telefonide müüki, enne kui investorid hakkavad tema strateegiates kahtlema.

"Teisel poolaastal peab toimuma suur muutus või hakatakse esitama tõsiseid küsimusi Nokia juhtkonna ja kogu firma tuleviku kohta," ütles CCS Insight uuringumeeskonna juht Ben Wood.

"Praeguse tempoga tekitab Nokia nutitelefonide äri suurt kahjumit ning raha põleb nii kiiresti, et aasta lõpuks peab toimuma suur muutus," ütles Inderes'i analüütik Mikael Rautanen.

Giles on töötanud Nokias alates 1992. aastast ning mängis tähtsat rolli firma arengus Aasia turgudele. Nokia esimese kvartali müük Hiinas kukkus võrreldes eelmise aastaga 62 protsenti.

Nokia saatis tänavu esimeses kvartalis tehastest välja mullusest 24 protsenti vähem telefone (83 mln tükki), mis on ligi kuue aasta viletsaim tulemus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755