20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robin Gurney müüs Altexi eestlastele

Altex Marketing juhatuse liikmed Andri Viiand ja Tõnis Hinnosaar ostsid Altex Marketing OÜ kaasasutajatelt Robin Gurneylt ja Birgit Naurilt 99,9% nende osalusest ettevõttes.

"Tehingu hinda me ei avalikusta. Aga mina olen tehinguga rahul," märkis Andri Viiand ja lisas, et ettevõte plaanib kasvatada ekspordi osa. "Mitu aastat on olnud teenuste pool käibest 50%, kuid me tahame kasvatada seda numbrit, mis tuleb väljaspoolt Eestit. Teenuste eksporti," lausus Viiand. Teine mõttesuund on veebiarendus ja IT-arendus, millega konkurentidele kannapeale astuda soovitakse.

"Viimased seitse aastat on olnud suurepärased. Olen eriti uhke selle üle, et Altex on olnud internetiturunduses innovaator ning ettevõte on igal aastal kasvades olnud kasumlik. Ma olen alati imetlenud Andri ja Tõnise kirge interneti kõikide võimalustega kursis olla ja pühendumust klientidele parimaid lahendusi pakkuda," ütles ettevõtte senine omanik Robin Gurney. Olen kindel, et ettevõtte areng jätkub tõusvas joones, lisas ta.

"Täname Robinit ja Birgitit tehtud töö eest – ettevõte on nende käe all olnud edukas ja see annab meile jätkamiseks hea platvormi," märkis Andri Viiand.

Tõnis Hinnosaare sõnul on omanikuks saamine hea võimalus ettevõtte arengule uus hoog sisse anda. "Meil on ühine nägemus ettevõtte tulevikust ja arenguperspektiividest, mida soovime oma klientide, koostööpartnerite ja töötajate huvides ellu viia," lisas ta.

Altex Marketing OÜ on internetiturunduse ettevõte, mis teeb organisatsioonidega pikaajalist koostööd, et aidata neil oma eesmärkide saavutamiseks kasutada õigeid interneti võimalusi.

Mullu oli 12 töötajaga ettevõtte käive 527 000 eurot. "Käesolevaks aastaks prognoosime suuremaid numbreid," kommenteeris Viiand.

Andri Viiand on olnud Altexis 2009. aastast ja ettevõtte tegevjuht alates 2011. aasta algusest. Varem töötas ta neli aastat Eesti Energia veebijuhina, kus oli vastutav veebitiimi igapäevase juhtimise ja arendamise eest.

Tõnis Hinnosaar on olnud üheks Altexi võtmeisikuks aastast 2006. Ka juhib ta Euroopa partnerturunduse võrgustikku pay4results.eu.

Juunikuuks annavad Birgit Naur ja Robin Gurney oma senised tööd uutele omanikele üle ja keskenduvad edaspidi lasteraamatu kirjutamisele, reisimisele ning pühendavad rohkem aega oma lastele. Ettevõtte juures jätkavad nad vajadusel eriprojektide konsultantidena.

Pay4results.eu on internetireklaami võrgustik Euroopas, mis keskendub kliki- ja tulemuspõhistele kampaaniatele, mis toovad tulu nii reklaamijatele kui ka partneritele. Võrgustikul on kliente 15 riigist.

KOMMENTAARID:

The Division, juhatuse liige Urmas Lilleorg:

Väljapoole oli tunda, et Robin pani Altex'isse kogu oma hinge ja teadmised. Ta oli selle sektori ”pioneer”. Kindlasti saab Altex tulevikus olema uute omanike nägu, aga kahjuks ma neid nägusid ei tea, ei tunne. Seega on raske öelda, mis on uute suuromanike äristrateegia ja plaanid.

Eks aeg näitab, kas see tehing ka meie ettevõtet mõjutab, aga esialgu tundub, et Divisioni ja Division Interactive'i tegevusi see muutus ei mõjuta.

Zavod, juhatuse liige Marek Reinaas:

Kahjuks pean ütlema, et ei oska antud uudist kuidagi kommenteerida. Ei see kompanii ega ka tema endised ja uued omanikud ei ole mulle ülemäära tuttavad.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755