Uus BlackBerry 10 jättis investorid skeptiliseks

Eile esitles Research In Motion (RIM) uue telefoni BlackBerry 10 prototüüpi, millega loodetakse parandada ettevõtte olukorda.


RIM’i tegevdirektor Thorsten Heins tutvustas eile uut telefoni BlackBerry 10, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg. Kõige silmatorkavam erinevus varasemate mudelitega võrreldes oli füüsilise klaviatuuri puudumine, kuigi teatati, et kavatsetakse jätkuvalt toota ka klaviatuuriga mudeleid.


Füüsilist klaviatuuri peetakse BlackBerry üheks omaduseks, mis on hoidnud tarbijaid lojaalsetena, seetõttu tekitas eile esitletud mudel vastakaid tundeid. Steel Cloudi asepresident Nigel Hughes ütles, et mõned kurdavad selle üle ja mõned võtavad selle omaks; see on äratundmine, et tulevik on ilma füüsilise klaviatuurita. Nutitelefonide turust moodustavad 80% virtuaalse klaviatuuriga telefonid.


Viimase kvartaliga kukkus RIM’i müük 25%, kusjuures käive USA turul kukkus rohkem kui 50%. RIM’i turuosa nutitelefonide seas langes 12% peale (2010 aprillis oli RIM’i turuosa 41%). RIM müüs eelmise aasta neljandas kvartalis 500 000 PlayBook tahvelarvutit, umbes sama palju müüs Apple uusi iPad 3 tahvelarvuteid esimese 12-tunni jooksul.


Investorid võtsid BlackBerry 10 prototüübi vastu skeptiliselt, RIM’i aktsia langes 5.33% 12.6 Kanada dollarini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara