2. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zerply sai poolemiljonilise rahasüsti

Eesti taustaga professionaalne võrgustik Zerply sai USA tehnoloogiainvestoritelt poole miljoni eurose rahasüsti, mida kasutatakse arenduskontori loomiseks kodumaal.

"Jah, me saime 600 000 dollari suuruse rahasüsti Silicon Valley ja New Yorgi tehnoloogiainvestoritelt," kommenteeris Zerply üks asutaja Taaniel Jakobs.

Mullu 1. juunil esitleti esmakordselt avalikult Silicon Valley inkubaatoris kosuvat idufirmat, mis lisab Twitteri ja Facebooki kõrvale uue, professionaalset enesepresenteerimist võimaldava portaali.

Täna on  ettevõtet märgatud ning tänu sellele saadi ka esimene märkimisväärne investeering. Jakobsi sõnul oli kõige tuntum investor Dave McClure firmast 500 Startups. Lisaks temale osalesid investeeringus ka New Yorgis asuv riskikapitalifirma Quotidian Ventures, hiljuti rajatud Silicon Valley ja Skandinaavia ühisfond BootstrapLabs Fund ja terve rida ingelinvestoreid.

Luuakse arenduskontor Eestisse

Raha kavatsetakse Jakobsi kinnitusel kasutada eelkõige selleks, et kiiremini edasi liikuda, meeskonda suurendada ning inimesi palgata. "Täna oleme väga tugevad disainiringkonnas, aga meie eesmärgiks on eelseisva 10-12 kuu jooksul jõuda uute sihtgruppideni. Lisaks plaanime end Eestis sisse seada," rääkis Jakobs.

Eestisse arenduskontori loomiseks on esimesed sammud tehtud ning inimeste palkamine ja kontoripinna otsimine käib täies hoos. Kui täna tegelevad tootearendusega täiskoormusega kaks inimest, siis peatselt kasvatatakse tootearendusmeeskond viie-kuue liikmeliseks. Jakobs loodab, et juuniks ollakse end Tallinnasse sisse seatud.

"Oma esimese aasta jooksul oleme saanud tuntuks eriti disainiringkonnis - disainerid ja arendajad leiavad meie teenuse kaudu iga päev tööd ja koostööpartnereid. Nüüd tahame laieneda teiste sihtgruppideni ja muutuda platvormiks, mis toimib laiema kasutajatebaasi jaoks," rääkis Jakobs edasistest plaanidest.

Silicon Valleys ruumi on

Suurema osa ajast Silicon Valleys resideeruv investor Allan Martinson on Zerply tegevusega kursis ning teab nii meeskonda kui toodet. Tema hinnangul on sellel idufirmal perspektiivi.

Tänaseks on Martinsoni sõnul Silicon Valleys kanna kinnitanud juba 10-12 sarnast Eesti juurtega idufirmat ning ruumi jagub kindlasti veelgi. Investoritelt pole aga lihtne rahastust saada. "Kui on hea tiim ja korralik tootekontseptsioon, ei ole investeering üldjuhul tõstmata jäänud," nentis ta.

Zerply on professionaalne võrgustik, mis keskendub inimestele sellistel tegevusaladel, mis lähtuvad oma töös portfellist (work out of portfolios) - loominguline klass, mis moodustab näiteks kolmandiku Ühendriikide tööjõust. Selle hulka kuuluvad inimesed alates disaineritest, arhitektidest ja arendajatest muusikute ja modellideni. Zerply pakub platvormi, kus nad saavad esitleda ennast, oma oskusi ja saada ühendusse teiste inimestega, kellega neil on ühised huvid.

Zerply loodi Taaniel Jakobsi ja Christofer Karltorpi poolt 2010. aasta alguses ning idufirma liitus möödunud aastal Silicon Valleys asuva inkubaatoriga 500 Startup Accelerator.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755