4. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google otsib tootjat isesõitvatele autodele

Google otsib tootjat isesõitvale autole, lootes sellise sõiduki seeriamudeli tänavatele tuua paari aasta jooksul.

Hetkel tutvustatakse nende poolt arendatud tehnoloogiat autotootjatele, et valida nii sobiv koostööpartner, vahendab auto24.ee väljaannet Detroit News. Ühtegi koostööpartnerit veel välja valitud ei ole. Isesõitvate autode prototüüpide jaoks kasutati Toyota Priuseid.

Seeriamudeli olemasoluks on vaja tõestada, et sellised autod on ohutumad kui juhi poolt roolitavad. Samuti vajavad selgitamist selliste sõidukite kindlustamistega seotud asjaolud.

Nii peab kindlaks tegema, kes jääb võimaliku avarii korral süüdlaseks: on selleks auto valdaja või isesõitva auto tootnud firma.

Google'i esindajad on kinnitanud, et neid autode tootmine kui selline ei huvita.

Hetkel on Google'i isesõitvad autod läbinud 250 000 miili, kuid enne tehnoloogia tänavatele jõudmist loodetakse see number viia miljoni miilini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755