10. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekom lõi üllatuslikult ootusi

Euroopa suuruselt teine telekommunikatsiooniettevõte Deutsche Telekom teatas analüütikute prognoose löönud kasumi- ja käibenumbritest tänu aeglustunud langusele Euroopa ja USA harus.

Telekomi esimese kvartali EBITDA kukkus aasta varasema perioodiga võrreldes kõigest 0,1%, 4,48 miljardi euroni. Bloombergi analüütikud ootasid Bonni firmalt keskmiselt 4,4 miljonit kasumit.

Firma esimese kvartali käive oli 14,4 miljardit eurot, mida on 1,1% vähem kui aasta tagasi, kuid ületas siiski analüütikute prognoose. Puhaskasumina teenis firma 238 miljonit eurot, mida on poole vähem kui eelmine aasta.

Deutsche Telekomi USA haru T-Mobile, kelle ühinemine AT&T-ga läinud aastal vett vedama läks, suurendas kasumit kõnekaartide klientide arvelt, kaotades kvartaliga 510 000 tavaklienti.

Lähedal seisvate isikute sõnul plaanib Deutsche Telekom liita T-Mobile'i MetroPCS Communicationsiga, et äri elujõulisemana hoida.

"See oli väga rahuldust pakkuv kvartal meie jaoks," ütles firma tegevjuht Rene Obermann pressiteates. "Me oleme näidanud olulist edasiminekut mitmes valdkonnas," lisas ta.

Ettevõte prognoosis veebruaris, et selle majandusaasta EBITDA kukub 18,7 miljardilt eurolt 18 miljardini ning vaba rahavoog kukub 0,4 miljardi võrra 6,0 miljardi euroni.

Sellegi poolest jäi firma enda varasema lubaduse juurde maksta aktsionäridele läinud aasta eest dividende 0,7 eurot aktsia kohta, isegi kui suurrivaalid Telefonica ja France Telecom on teatanud enda väljamaksete vähendamisest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755