14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Assar Jõepera: tasu kaardimakse või sularahakulleri eest on sama

Kaupmehe jaoks pole kulude poole pealt vahet, kas maksta kaarditerminalide või sularaha kullerdamise eest, ütles fotokaupluste keti ASi Fotoluks juhataja ja ainuomanik Assar Jõepera.

„Kui kaupmehe käibed on korralikud ja suured, siis pigem eelistatakse seda, et asjad toimiksid läbi panga,“ lausus Jõepera. „Kaupmehe jaoks on kulu suhteliselt sama, kas maksta kaardimakse teenuse või tellida sularaha äraviimiseks kulleri teenus.“

Fotoluksil on kuus kauplust ja kuus makseterminali ning kaardimaksete tasu on Jõepera sõnul siiski neil kindlasti väiksem kui kaupluses, kus on ainult üks makseterminal.

Äripäeva rubriigitoimetuse juht Rivo Sarapik kirjutas reedeses lehes repliigi korras, et kaupmehed ja teenindusettevõtjad võiksid sulas arveldaval kliendil kaarditasu hinnast maha arvata. „Kui kaupmehed tõesti sooviksid kliendile näidata, kui kõrged need tasud on ja kuidas mugavus maksab, saaks seda teha lihtsa sammuga – pakkudes sularahas maksjale kaupa kaardimaksetasude võrra soodsamalt,“ kirjutas repliigi autor.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755