15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tänasest Google Street View's nähtav

Täna käivitas Google Eestis Street View, mis võimaldab kasutajatel vaadata ja navigeerida 360kraadise panoraaminurga all pilte tänavatest ja paikadest üle kogu riigi.

"Nüüdsest saavad kõik eestlased ja ka Eesti ettevõtted nautida teenuse arvukaid hüvesid," kommenteeris Google Street View programmi juht Ulf Spitzer.

Street View abil saab vaadata tänava tasandilt tehtud pilte Eestist. Näiteks turistil või teisest linnast tulijal on võimalik juba enne kohalejõudmist välja valida restoran, teha reisiplaane, leppida kokku kohtumispaiku või kasutada abimaterjalina geograafia kodutöö tegemiseks. Kinnisvara soetamisest huvitatud inimesed saavad Street View abil tutvuda ümbrusega, hoida kokku aega ning leida juhtnööre kohalesõitmiseks.

Rakenduse kasutamiseks on tarvis vaid Google Mapsi sisse suumida või lohistada kaardi vasakul küljel olev oranži vaia meenutav ikoon sinisega eristatud tänavale.

Street View tehnoloogiast on kasu ka ettevõtetel, kes saavad manustada Google Mapsi tasuta oma veebisaidile. Ka saab kinnisvaramaakler Tallinnas pakkuda oma võimalikele klientidele 360° vaadet tänavast, kus kinnisvara asub. Turist, olenemata sellest, kas ta on pärit Brasiiliast või Eestist, saab hetkega vaadata, kas hotell asub soovitud piirkonnas, teatas Google.

Street View’ pilte saab iga soovija manustada blogidesse ja veebisaitidele: piisab sellest, kui kasutaja kopeerib html-koodi jupi samamoodi nagu YouTube’i videote lisamisel oma blogisse. Manustatud kujutis säilitab kõik allika funktsioonid.

Street View sisaldab vaid selliseid pilte, mis on nähtavad avalikel teedel. Rakenduses kasutatava tehnoloogia abil muudetakse näod ja autode registreerimisnumbrid häguseks. Kui kasutaja peab pilte ebasobivateks, saab need lihtsasti märgistada lipukesega, et pildid eemaldataks. Selleks tuleb klõpsata nupul "Report a problem".

Street View on populaarne tasuta Google Mapsi rakendus, mis käivitati 2007. aasta mais ja mida saab kasutada rohkem kui 30 maailma riigis. Rakendus on kättesaadav ka teenustes Google Earth ja Google Maps for Mobile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755